Etiopia on Afrikan vanhin itsenäinen valtio. Sen mielikuvitusta kiihottava historia ulottuu kirjoitetussa muodossa yli 3000 vuoden taakse. Kronikan mukaan Juudan kuningas Salomon liitosta Saban kuningattaren kanssa syntyi Menelik I -niminen poika. Hän perusti tunnetun historian pitkäaikaisimman dynastian, joka päättyi vasta "Juudan leijonan", keisari Haile Selassien vallasta syöksemiseen vajaat 30 vuotta sitten.

Ethiopian Airlines ei ole aivan yhtä vanha, mutta lentoyhtiön perinteet ja kokemus ovat Afrikan mantereella ainutlaatuiset. Ensimmäinen kansainvälinen lento suoritettiin vajaat 60 vuotta sitten Addis Abebasta Kairoon DC-3 tyyppisellä lentokoneella. Ethiopian Airlinesin nykyinen lentokalusto koostuu 12 Boeing- tyyppisestä suihkumatkustajakoneesta ja 12 potkurikoneesta. Jälkimmäisiä käytetään etupäässä alueeltaan laajan maan kotimaanliikenteessä. Yhtiö on parhaillaan uusimassa lentokalustoaan siten, että tulevien neljän vuoden aikana toimitetaan kuusi B767-300ER ja kuusi B737-700 sarjan huippunykyaikaista suihkumatkustajakonetta. Tilausvaraus on myös jätetty kahdeksasta lentokoneesta näiden lisäksi. Jo nyt Ethiopian Airlines on Afrikan suurimpia lentoyhtiöitä, jonka reittiverkosto ulottuu useampaan kohteeseen Afrikassa kuin millään muulla lentoyhtiöllä. Menestyvän lentoyhtiön kunnianhimoiset suunnitelmat laajentumisesta yhä uusille alueille niin kotimantereella kuin muuallakin ovat hyvässä myötätuulessa.

Suomessa Ethiopian Airlines on nimittänyt Matkantekijät Oy-matkatoimiston viralliseksi pääedustajakseen lokakuussa 2002. Olemme saaneet haasteen, jonka otamme innolla vastaan. Tarjoamme yhdessä suomalaisten IATA-matkatoimistojen kanssa mahdollisuuden lentää turvallisesti ja edullisesti kohteisiin, jonne aiemmin ei juurikaan ole ollut tarjontaa. Toivomme, että kotisivumme auttavat suomalaisia kaukomatkustajia löytämään oman Ethiopian Airlines-kohteensa. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään matkan suunnittelussa ja varaamisessa niin matkustajia kuin matkatoimistojakin.

 

(c)2019, All Rights Reserved